Det här med att hjälpa till…

Standard

Så försöker jag att vara detektiv igen då och försöker lista ut hur vi ska kunna få barnen, speciellt den stora, att hjälpa till här hemma. Just nu känns det mest som med grodor utan ben, alltså väldigt hopplöst! 

Vi har försökt med hot och skäll som naturligtvis inte fungerar. Vi har försökt med mutor och belöningssystem som inte heller fungerar eftersom han inte förstår vad att han dammsuger har att göra med att vi spelar ett spel eller köper något som han vill ha. Att vädja och be ger inget resultat det heller.

Mitt nya försök ser ut så här.

Barnen har själva varit med och påverkat och ansett att det är helt rimligt att fixa detta. De kan tävla med sig själva och se hur fort de gör sakerna från vecka till vecka och försöka få fler streck för extra sysslor varje vecka. De kan också välja att göra en syssla per dag eller flera om de vill och orkar. Ordningen är också upp till dem så de kan påverka ganska mycket under veckan.

Nu är det bara att hålla tummar och tår för att vi ska fixa detta. Chansen är ju ändå större nu när det är semester och inte så mycket annat som ställer krav ☺

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s